Historiek

HOME

De Spionkop Geel-Blauw is in het seizoen 1978-1979 van start gegaan. August Latui, Francis Spiritus en Michel Reniers hielden onze club boven de doopvont. Het was niet in de glorieperiode, want S.T.V.V. speelde toen al 5 seizoenen in het vagevuur van tweede klasse.


De Spionkop ontstond na de wedstrijd in Rotselaar, die S.T.V.V. nog verloor ook. Zoals altijd na een verplaatsing was het bovenvermeld trio op weg naar een plaatselijke dancing voor nog een frisse pint. Er was geen speciale aanleiding tot de oprichting, behalve dat onze drie oprichters vonden dat de eens zo roemrijke sfeer in de Hel van Staaien maar eens moest terugkeren.


Diezelfde week nog werd de oprichtingsvergadering gehouden. Het eerste bestuur bestond uit 6 personen, August Latui, Francis Spiritus, Achiel Max, Johnny Smets, Fred Garin en Jacqueline Lindekens. Enkele dagen later sloten ook Michel Reniers en Benny Degeling aan bij dit bestuur. Het seizoen 79-80 verkochten we een 40 a 50 tal lidkaarten en dat aantal bleef de seizoenen daarna stijgen tot op een moment 500 leden.

Velen zullen zich het vak van de Spionkop nog wel herinneren het bevond zich in het midden van de overdekte staantribune. Getooid met een sirene en verscheidene toeters probeerde men van hieruit de tegenstander de daver op het lijf te jagen.

Verscheidenmalen heeft men geprobeerd dit vak te verplaatsen of groter te maken maar dit is steeds op een neen van het Spionkopbestuur gestoten. Het was immers niet de bedoeling om de supporters die links of rechts stonden te verplichten zich bij ons te voegen.


In 2003 bij de bouw van de nieuwe tribune ging ons vak samen met toeters en al mee tegen de vlakte voor de bouw van onze huidige nieuwe tribune.

Doordat het Spionkopbestuur zich achter de eerste abonnementenverkoop had geschaard zijn veel van onze leden terecht gekomen in vak C.


De Spionkop blijft na al die jaren trouw aan de begin statuten en blijft proberen sfeer te brengen zowel op Staaien als op verplaatsing.